VERLAAT VERDRIET - Mieke Ankersmid
Ruim 10% van de mensen tussen de 20 en 70 jaar hebben voor hun 20ste levensjaar een ouder verloren. Een dergelijk verlies op jonge leeftijd is ingrijpend. Pas vaak jaren later komt dit verdriet naar de oppervlakte. Het kan voelen als de dag van gister. Dit boek geeft (h)erkenning en inzicht.

 

SANATORIUM - Vrouwkje Tuinman
Een dichtbundel waarin Vrouwkje op nuchtere toon vragen stelt over fragiele onderwerpen. Over het ‘gewone’ leven, zorg, angst voor dementie en de dood, het verbeteren van het eigen lichaam en het zoeken van levensdoelen.

 

UIT JE DUIM - Gouden boekje
In dit bijzondere, grote Gouden Boek staan negen verhalen bedacht door kinderen voor wie ‘later’ misschien niet zo heel lang meer duurt of al is geweest.
De verhalen zijn geïllustreerd door negen toptekenaars. Een deel van de opbrengst gaat naar een goed doel.

 

DOODGEWOON - Bette Westra
Een prachtig boek vol gedichten en illustraties die lijken te gaan over de dood, maar toch vooral het leven beschrijven.

 

IK WEET NIET WELKE WEG JE NEEMT - Arie Boomsma
Een bundel met prachtige, ontroerende, soms droevige, soms opbeurende gedichten over de dood. Werk van bekende Nederlandse dichters, samengesteld door Arie zelf.

 

STILTE - Amnesty International
Een bundel met 133 gedichten over ‘stilte’ in al haar vermogen. Met dichters uit oude tijden en heden ten dagen uit de gehele wereld.
Bekende en onbekende poëzie, meest in nieuwe vertalingen.